Veel gestelde vragen – Infraroodtraining

Wat is het verschil tussen Infraroodtraining en een gewone cardiosessie?

Elke infraroodcabine heeft 32 infraroodlampen. Door de dieptewarmte van deze 32 lampen verhoogt de lichaamstemperatuur, het zogenaamde ‘heat stress-effect’. Het gevolg is dat je meer gaat zweten. Om te kunnen zweten moet het lichaam hard werken. Je lichaam verbruikt ongeveer 0,5 kcal om 1 gram te transpireren. Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. Een sessie van 30 minuten infraroodtraining staat dan ook gelijk aan ongeveer 30 km hardlopen.

Hoelang duurt een trainingssessie?

Een trainingssessie duurt 30 minuten.

Raak ik alleen vocht kwijt?

Nee, zeker niet. Natuurlijk verlies je veel vocht. Hoe meer vocht je verliest hoe beter. Het lichaam moet namelijk heel hard werken om te kunnen zweten. Om 1 gram zweet de produceren verbruikt het lichaam ongeveer 0,5 kcal. Hoe meer je zweet, dus hoe meer vocht je verliest, hoe harder het lichaam heeft moeten werken. Heb je een goede zweetproductie zal je dus heel veel calorieën verbruiken. Heb jij moeite met zweten? Geen probleem! Zweten kun je leren. Infraroodtraining is ideaal om de zweetklieren te stimuleren, zodat je op den duur meer zweet gaat produceren.

Hoe lang blijft het effect van de behandeling zichtbaar?

Dat is sterk afhankelijk van je leefstijl. Maar ook de persoonlijke hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol. Het resultaat kan dus duren van enkele maanden tot meerdere jaren. Om die reden wordt dan ook vaak besloten om onderhoudsbehandelingen te nemen. Dit varieert van eenmaal per maand tot eenmaal per kwartaal.

Hoeveel calorieën verbruik ik met een trainingssessie?

Per sessie kun je circa 1500 kcal verbruiken.

Hoeveel gewichtsverlies kan ik bereiken?

Ieder lichaam is anders. Hoeveel gewichtsverlies je kunt bereiken is onder andere afhankelijk van de hoogte van het vetpercentage, de stofwisseling (snel/traag), leeftijd etc. Natuurlijk is het resultaat wat je kunt behalen ook afhankelijk van jouw eigen leefstijl. Oftewel: de juiste voeding is heel belangrijk.

Hoe vaak moet ik trainen per week?

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke doel. Maximaal 2 keer per week.

Wat draag ik tijdens een trainingssessie?

Wij adviseren een T-shirt + sportbroek/legging te dragen tijdens de infraroodtraining. Het liefst wat strakkere kleding voor maximale effectiviteit van de infraroodstraling.

Graag het volgende meenemen:

* Sportkleding (t-shirt/sportbroek-legging)

* Schone sportschoenen (geen buitenschoenen)

* Handdoek

* Bidon

* Zweetbandjes

* Extra ondergoed en sokken

* Oortjes bedraad of draadloos

* Optie: Shape ware (bij ons verkrijgbaar)

Hoe kan ik mijn resultaat behouden?

Doel behaald? Belangrijk is om je aan je gezonde leefgewoonten te houden en om voldoende beweging te krijgen. Heb je tijdens het afvallen alcohol en snoep geminderd? Dan is het slim om dit te blijven doen, anders komen de kilo’s er uiteraard weer snel bij.

Is Super Inshape een sportschool?

Nee! Bellapura is een salon voor bodyshaping en anti-aging. We zijn kleinschalig, waardoor er maximaal 1 persoon tegelijk kan sporten. Wij werken alleen op afspraak, dus de infraroodcabine wordt speciaal voor jou gereserveerd. De infraroodcabine is meteen beschikbaar voor jou op de afgesproken tijd.

Wat kost het?

Losse sessie 30 min €25

10×30 min. €170

Jaarabonnement 1x p.w. €56 p.m.

Jaarabonnement 2x p.w. €79 p.m.

​Combinatie van behandelingen altijd 10% korting op het totaal bedrag. Voor een sneller en mooier resultaat kan je infraroodtraining combineren met LPG Endermologie, Cryo of Compressietherapie. Samen kijken we wat het beste bij jouw doel past.

Advies bij een kuur:

1e maand 2 sessies per week. Vanaf 2e maand 1/2 sessies per week afhankelijk van jouw doel.

In sommige gevallen is infrarood sporten niet mogelijk.

Wilt u weten of dat voor u van toepassing is klik dan hier

Plan een gratis proefbehandeling