Infraroodsporten

De IR100 infraroodtraining is een compleet systeem specifiek ontworpen om effectief en versneld vet te verbranden en omvang te verliezen. Hoogstaande technologie en gebruiksvriendelijkheid zorgen voor een snel succes. U kunt op topsnelheid gewicht verliezen met de revolutionaire, innovatieve infrarood cabines. Deze manier van gewichtsverlies is een gezonde manier daar u 75% tot 90% puur vet verliest.

Wat is infrarood?

Infraroodstraling is een veilige energievorm die natuurlijk voorkomt en objecten opwarmt door middel van een proces dat lichttransformatie wordt genoemd. Het wordt ook wel stralingswarmte of stralingsenergie genoemd. De directe lichttransformatie verwarmt alleen objecten, niet de lucht eromheen. De energie dringt tot 4 mm door in het lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen. Infrarood of infrarode straling, is een voor het oog niet waarneembare elektromagnetische straling.

Wat doet infrarood

De sessie is een zweettherapie die ervoor zorgt dat u tot 5 wel keer meer calorieën verbruikt dan normaal, zodat u sneller en makkelijker gewicht en omvang verliest. Dus ca. 5x zo effectief als een normale trainingssessie. Infrarood werkt ontgiftend. Verder is infrarood uitstekend voor uw humeur. U zult u top voelen, gelijk al na de eerste sessie. De doorbloeding verbetert, de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de huid wordt diep gereinigd. U zult een merkbare verbetering zien in uw huidtextuur door het gebruik van infrarood. Ontgift uw lichaam met infraroodbelichting en profiteer van een natuurlijke gezondheid.

Natuurtherapeuten bevestigen dat zweten een uitstekende manier is om schadelijke stoffen kwijt te raken. Infraroodwarmte biedt dit voordeel onder een comfortabele temperatuur. Daarnaast is bewezen dat infrarood kan bijdragen aan pijnbestrijding, herstel van sportblessures, artritis en meer. De energie van infrarood dringt tot 4 mm door in het lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen. Zelfs uren na de training gaat de vetverbranding verder.

De vetreserves isoleren de kou en de hitte. Door het gebruik van infraroodstraling worden zelfs de diepste vetreserves bereikt, maar de warmte kan het lichaam niet uit. Hierdoor dient het lichaam zichzelf te koelen, wat zorgt voor meer energieverbruik (v.b. een huis met airco, hoe heter het is in het huis hoe langer een airco moet draaien en dus meer energie verbruikt). We zorgen er dus voor dat het lichaam zich in een “heat stress” situatie bevindt. Een lichaam welke koorts bestrijdt heeft ook meer energie nodig en verbruikt hierdoor meer calorieën dan een gezond persoon. We ervaren de infraroodstraling als plezierig en heilzaam. U voelt de hitte niet aan de buitenkant van de huid, de epidermis. U ervaart het dus niet als te heet en is geen kans op verbranding.

A-straling

Zorgt dat de bloedtoevoer wordt verhoogd en de stofwisseling wordt gestimuleerd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen effectiever vervoerd worden naar de weefsels, waardoor gifstoffen eenvoudiger verwijderd kunnen worden. A-straling heeft ook een positief effect op sommige specifieke ziektesymptomen. Infrarood kan helpen om eenvoudiger in slaap te vallen, om bewegingsvrijheid te verbeteren en om pijn aan gewrichten en ontstekingen te verminderen. Daarnaast hebben we ook goede resultaten gezien bij het gebruik van infrarood bij het behandelen van spataderen. Ook cellulite kan succesvol verminderd worden door het gebruik van A en B-straling.

B-straling

Deze straling dringt door tot de dermis. Daar wordt het lymfestelsel bereikt en het ontgiften in gang gezet. Bovendien bevat de dermis al een groot gedeelte van het vet. Stimuleert met name de aanmaak van collageen waardoor de huid verjongt.

Ervaringen met hardlopen

Mensen vallen snel af in het gezicht op de borst en bovenarmen wanneer men regelmatig rent. De bovenbenen zullen nagenoeg hetzelfde blijven. Pas nadat al het andere vet verbrand is zal het vet op moeilijk bereikbare plaatsen worden verbruikt. Omdat de bovenbenen verder van het hart zijn is de bloedcirculatie minder goed dan op de buik. Hierdoor blijven de bovenbenen koud zelfs onder het rennen. U verliest een enorme hoeveelheid vocht tijdens en na de training. Zorg ervoor dat u heel veel water drinkt gedurende de sessie. Minimaal 1⁄2 liter water tijdens de sessie en een 1⁄2 liter terwijl u bijkomt.

Belangrijke factoren tijdens een kuur zijn

* Beperk de consumptie van suikers * Beperk de consumptie van koolhydraten en verkeerde vetten * Verhoog het Omega3 vet niveau * Vermijd de consumptie van alcohol

Zelf meenemen

* Bidon * Schone sportschoenen * T-shirt, sportbroek & sokken * Extra ondergoed en sokken * Een handdoek * Zweetbandjes * Eventueel douchespullen (het is beter om thuis te douchen om de warmte zolang mogelijk vast te houden) * Zorg vóór de training voor een sanitaire stop.