Veel gestelde vragen – EMS

Wat is EMS?

Met de EMS Reshape kun je door middel van elektrische spierstimulatie de spieren trainen en verstevigen. Zonder grote inspanning of belasting van het lichaam! Geen uitputtende sportsessies maar toch werken aan een fitter en slanker lichaam.

De behandelingen zijn zeer geschikt als je niet mag, wilt of kan sporten. EMS Reshape, voor wie fit en in vorm wil blijven en weinig tijd heeft.

Hoe werkt EMS?

EMS is een specifieke trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van Elektro Musculaire Stimulatie. Een techniek die via elektrische impulsen de spieren maximaal activeert. De natuurlijke stimulatie en activering van de spieren wordt in ons lichaam aangestuurd door het centraal zenuwstelsel. Via ruggenmerg en de zenuwvezels stuurt het centraal zenuwstelsel elektrische impulsen uit naar de spieren. EMS maakt gebruik van dit natuurlijk principe en versterkt deze endogene elektrische impulsen, doormiddel van training met speciale elektrodebanden.

In deze individuele behandeling verbrandt men in korte tijd calorieën en worden tegelijkertijd de spieren versterkt.

Met deze behandeling wordt juist op de specifieke probleemgebieden van het lichaam behandeld. Afhankelijk van het soort behandeling wordt er een impuls naar de spieren gestuurd, die ervoor zorgt dat er een samentrekking van de spier plaatsvindt.

De energie die hiervoor nodig is moet de spier zelf leveren, waardoor uiteindelijk de spier steviger wordt. In combinatie met een voedingsprogramma en advies bereikt men nog sneller het gewenste resultaat.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, deze behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Natuurlijk voel je wel het intensief samentrekken van de spieren. Het gevoel is vergelijkbaar met een pittige sessie krachttraining.

Hoelang duurt de behandeling?

De totale behandeltijd is 30 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke doel. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bekijken wij welke mogelijkheden het beste bij jou passen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Over het algemeen wordt het beste resultaat bereikt met een totale kuur van 10 tot 20 behandelingen verdeeld over 5 tot 10 weken.

Heb ik direct resultaat?

Een behandeling van 30 minuten is vergelijkbaar met 1,5 uur sporten. Tijdens iedere behandeling worden de spieren getraind + versterkt. Bij sommige mensen zijn de buikspieren 1 dag na de 1e sessie verbeterd. Om het effect van vetafbraak en spieropbouw te bereiken, zijn ongeveer 10 behandelingen nodig. Het meest zichtbare effect is 2-4 weken na de behandeling. Na een kuur is over het algemeen 19% vetreductie en 16% meer spiermassa. Na 10 behandelingen kan het effect tot wel 6 maanden aanhouden. Bij onderhoud 1x per maand blijft het resultaat indien je niet kilo’s aankomt.

Is het veilig?

Ja, de behandeling is 100% veilig. Dit blijkt uit diverse onafhankelijke onderzoeken en studies. De stroomimpulsen activeren alleen skeletspieren en dus niet orgaan- en hartspieren.  

Is het voor iedereen geschikt?

EMS is geschikt voor:

  • Wie mooie body contouren wil krijgen zonder vermoeiende workouts
  • Wie spieren wil opbouwen zonder grote inspanning of belasting van het lichaam
  • Wie in vorm wil blijven en weinig tijd heeft

Hoe kan ik mijn resultaat behouden?

Je behoudt resultaat indien je zelf de spieren blijft trainen of onderhoudsbehandelingen met de EMS blijft ondergaan. Denk aan krachttrainers. Om hun spieren te behouden moeten zij de spieren blijven trainen.

Zijn er ook contra-indicaties?

Voor elke behandeling gelden er een aantal contra-indicaties, onderaan deze pagina is een link naar de contra-indicaties. Twijfel jij of je in aanmerking komt voor een behandeling? Neem dan contact met ons op zodat wij jou verder kunnen helpen.

Behandelprijzen 1 zone

  • Proefbehandeling  € 49 (eenmalig p.p.)
  • Losse behandeling € 90
  • Kuur 10 behandelingen €500

Behandelprijzen 2 zone‘s

  • Proefbehandeling € 69
  • Losse behandeling € 110
  • Kuur 10 behandelingen € 700

 

Plan een proefbehandeling

In sommige gevallen is een EMS behandeling niet mogelijk.

Wilt u weten of dat voor u van toepassing is klik dan hier