Cellulite

 

Wat is het?

Hoe ontstaan de zichtbare putjes in benen, billen en soms armen en/of buik bij vrouwen?

Cellulite heeft als primaire oorzaak de bindweefselstrengen die ook wel septas (uitgesproken als septa) worden genoemd. Deze strengen liggen loodrecht in de huid van de spier naar de dermis. Dat is dan gelijk de reden waarom veel vrouwen (meer) zichtbare cellulite krijgen bij aanspannen van spieren. Dan komt door samentrekking van de spier spanning op de streng en trekt deze aan de dermis, oftewel de huid. Hierdoor ontstaat er een zichtbare deuk in de huid.

Plan een proefbehandeling

 

 

Vetopslag

Ook door vetweefsel toename kan er spanning komen te staan waardoor er putjes zichtbaar worden. Door volume toename kan het vetweefsel druk geven op de huid en dus ook de septas. Vetopslag heeft niet altijd te maken met zichtbare cellulite, maar geeft wel een veel grotere kans op het ontstaan ervan.

Vochtretentie

Verder kan overtollig vasthouden van vocht ook zorgen voor meer zichtbare putjes. Omdat afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en dit kan samen met vocht tussen vetcellen zorgen voor volume toename. Soms kan dit ook zorgen voor verklevingen in het bindweefsel en daarnaast kan het ook zorgen voor pijnlijke, gevoelige benen.

Huidverslapping

Als de huid verslapt, kan er op die manier ook spanning komen te staan op de septas. Door verzakking van de huid, ontstaat er door de zwaartekracht zichtbare putjes. Endermologie werkt, ten opzichte van, velen andere technieken direct op de uitrekking/versoepeling van de septas.

Heel veel factoren hebben (indirect) invloed op deze oorzaken.

Hoe ontstaat het:

✔️ is voor 30% genetisch bepaald

✔️ te hoge calorie- en suiker inname

✔️ voeding met weinig voedingswaarde

✔️ gewicht veranderingen

✔️ verteringsproblemen

✔️ onvoldoende beweging

✔️ verouderingsproces

✔️ medicatiegebruik

✔️ slechte nachtrust

✔️ roken

✔️ hormonale disbalans, hormonen worden beïnvloed via voeding, cosmetica, anticonceptie, leverfunctie

✔️ stress (verlaagt het testosteron, bijvoorbeeld door te weinig slapen, tijdens slaap wordt het meeste testosteron aangemaakt). Vaak per dag eten geeft het lichaam stres om dit op te moeten ruimen​

✔️ cellulite op de buik, met name in het onderste gedeelte, wordt vaak gekoppeld aan spijsverteringsproblemen. Vaak blijkt ook dat veel vrouwen met buik-cellulite een prikkelbare darm, constipatie of leveraandoening hebben.

Wist je dat

elk uur stilzitten gelijk zorgt voor spierafbraak! Plan daarom elk (half) uur een korte bewegingspauze in!

 

Cellulite behandelen met LPG Endermologie

Veel technieken claimen de vetverbranding en vochtafvoer te stimuleren, waardoor cellulite indirect zou verminderen. Dat is ook zo, maar ook slanke mensen kunnen cellulite hebben, hoe werkt dit dan? Endermologie rekt de septas op door de negatieve druk (aanzuiging van de huid). De septas krijgen hierdoor meer ruimte en zullen minder snel op spanning komen te staan. Daarnaast Heeft Endermologie ook effect op de vetverbranding (+70%) en ook op de vochtafvoer (x3 lymfeafvoer en x4 veneuze bloedcirculatie tot 6 uur na de behandeling). Tot slot werkt Endermologie ook nog eens op de aanmaak van collageen en elastine, waardoor huidverslapping effectief wordt aangepakt.

STIMULATIE LANGS BUITEN VOOR EEN WERKING LANGS BINNEN

De nieuwe gepatenteerde behandelingskop van LPG® combineert de rol en gemotoriseerde klep met een sequentiële aanzuiging, die samen werken om het weefsel diep te stimuleren en te mobiliseren. Deze combinatie zorgt voor een multidimensionale stimulatie om de verschillende fysiologische mechanismen gelijktijdig te reactiveren.

Vanaf 3 sessies worden de vetkussentjes afgevlakt (67 %*) en wordt de huid gladder en zachter. *Endermologie® DERMSCAN studie 2016

Vanuit het stadium kunnen we ‘iets’ zeggen over de verwachting van het aantal behandelingen. Dat neemt niet weg dat leefstijl en alle onderliggende oorzaken nog steeds een hele grote rol spelen. We kunnen inschatten of je waarschijnlijk iets meer behandelingen nodig hebt of iets minder (wat we echter nooit precies kunnen garanderen). We kunnen simpelweg niet verwachten dat iedereen hetzelfde reageert op de behandeling. De één kan met 10 behandelingen best al iets zien, voor de ander geldt dat de eerste zichtbare resultaten nog moeten doorkomen, wat niet zo zeldzaam is als we denken.

Plan een proefbehandeling

 

 

Cellulite

✔️ Stadium 1: putjes alleen zichtbaar tijdens knijpen.
Deze vorm van cellulite blijft bijna altijd wel zichtbaar, ook met behandelingen. Wil je behandelingen voor andere doeleinden (welzijn, preventief, contouring, strakkere huid, egalere huid, preventief tegen cellulite), dat is natuurlijk wel bespreekbaar.

✔️ Stadium 2: putjes zichtbaar bij ontspanning, bij zitten/liggen trekt het weg. Dit stadium is goed te behandelen met Endermologie, en het advies ligt rond de 12 tot 20 behandelingen. Dit kunnen we je nogmaals niet garanderen, en blijven we erop wijzen dat eigen leefstijl daar ook een grote rol in speelt. Een tussenevaluatie na 10 behandelingen is niet het einde van een kuur.

✔️ Stadium 3: putjes continue zichtbaar. Dit stadium is ook goed te behandelen met Endermologie, maar houdt rekening met een stuk meer behandelingen. Het aantal behandelingen zal waarschijnlijk boven de 25 liggen. Dus dan kun je begrijpen dat 10 behandelingen nog helemaal niet veel is en nog helemaal geen resultaat op de foto’s kan laten zien.

Waarom heeft de een sneller resultaat dan de ander?

Hier is natuurlijk meer dan 1 reden voor maar ik kan wel een paar tips geven waar je al op kunt letten. Er wordt vaak verwacht dat bij iedereen bij 10 behandelingen al resultaat zichtbaar is, helaas is dat niet altijd het geval.

Leefstijl

Ik kan er niet genoeg op blijven hameren. Endermologie stimuleert de vetverbranding, maar daar moet ook iets mee gebeuren. De behandelingen zorgen er in principe voor dat de vetcellen lokaal gevoeliger worden op de vrijlating van energie, dan moet het lichaam wel energie nodig hebben voor het beste resultaat. Daarom is de combinatie van sporten en gezond (& gevarieerd) eten zo belangrijk om het resultaat te behalen. Hetzelfde geldt voor vocht, als je een ongezonde leefstijl blijft aanhouden, zal het lichaam vocht willen blijven vasthoudt. Of als de hormonen sterk uit balans zijn, zullen de strengetjes die cellulite veroorzaken alleen nog maar strakker trekken en diepere putjes creëren. Het is o zo belangrijk om thuis ook aan een gezond lichaam te werken.

* Beperk hoeveelheid en frequentie van het consumeren van koolhydraten.

* Krachttraining! Door krachttraining uit te voeren, komen de hormonen die cellulite kunnen veroorzaken meer in balans.

* Stressreductie. Stress kan cellulite verergeren.

* Stoppen met roken, roken kan ook cellulite verergeren.

* (nutri)cosmetics om de behandelingen te ondersteunen.
De 14-daagse Stop Celluite kuur bestaande uit 2 zakjes per dag om in te nemen ondersteund exact dezelfde indicaties die cellulite veroorzaken als de behandelingen doen. Het versoepelt het bindweefsel, voert overtollig vocht af en stimuleert de vetverbranding. Daarnaast kun je 1 van de bijpassende body producten inzetten: Voor vetcellulite: Orange Peel Smoothing Complex en voor vochtcellulite: Draining Detox Serum

* Vochtinname. Drink voldoende water en eventueel LPG Detox tea.
Alhoewel onderzoek het niet direct aantoont dat cellulite vermindert, is water drinken altijd belangrijk om vocht van je lichaam aan te blijven vullen en toxines beter af te kunnen voeren.

KUUR Endermologie: 1e maand: 2 x per week, vanaf 2e maand 1x per week tot resultaat bereikt is daarna onderhoud 1x per maand.

Voor sneller en het aller beste resultaat combineer je deze behandeling met compressietherapie en of infrarood sporten. Bij combinatie van behandelingen krijg je altijd 10% korting op het totaal bedrag.

 

De resultaten optimaliseren met endermologie-cosmetica!

 

Bij deze behandeling is het advies om de Orange peel smoothing complex, Stop Cellulite Dag & Nacht Express en THE BIO MINCEUR EXPRESS J14 LPG te gebruiken.

 
Orange peel smoothing complex

bevordert de vetafvoer, strijkt cellulitis glad. Deze aanvallende behandeling, verrijkt met het exclusieve afslankende LPG-complex, maakt vetten vrij en strijkt vetcellulitis glad, wat typisch is bij een gynoïde morfologie. De technologie Bodyfit® verbetert de eliminatie van vetten en voorkomt dat er nieuw vetcellulitis.

De THE BIO MINCEUR EXPRESS J14 LPG

gewichtsverlies, vetverbrander, drainage en vertering. Deze thee is een subtiele samenstelling van planten, biologisch fruit en groenten die erkend zijn voor hun slankheids deugden. Op een inteligente manier geselecteerd zijn deze kwaliteitsingredienten perfect gedoseerd om aan deze thee de LPG werkzaamheid mee te geven.

Nutricosmetic Stop Cellulite Dag & Nacht Express

defibroseert en ontspant de weefsels, draineert overtollig water, vermindert de grootte van de vetcel en verbrandt vet. Laat een wijde actie toe op alle factoren van de sinaasappelhuid, dankzij twee dag en nacht formules die zijn ontwikkeld om synergetisch te werken. Zonder conserveermiddel en zonder kunstmatige smaakstoffen.